Danica

Fotkanje mladenaca u Vojvodini – Špicerov zamak, vinogradi vinarije Deurić, Vila Green Day

Mnoge devojke maštaju o svom najbitnijem i najblistavijem danu, jutru kad se probude i shvate da će tog dana reći ono DA za do kraja života, kako će izgledati taj magičan trenutak kada stojite pored čoveka svog života, gledate ga u oči, držite za ruku. Ja sam ta, sanjalica. Vizija i ideja su se menjale kroz vreme i verujem da sam za sve ove godine našla dozu pravog. I, što je najvažnije, našla sam nekog ko je podržao moje ideje i želje. Hvala, Vlado.

Nisam tražila haljinu pet godina. Otišla sam na jednu probu u Sun Skirt i odabrala za svega sat vremena. Želim nju i tačka.

Šminka, takođe, nikakav problem. Jovana će se pobrinuti da blistam i to na 32+ stepena, kad upekne zvezda. Frizuru će da srede u salonu Candy Box. Za cveće će Kazablanka da se pobrine. Ali šta ćemo za fotkanje…

Istraživala sam po Instagramu ko bi to mogao da odgovori na moje visoke zahteve kad je fotografija u pitanju 🙂 Nađem jednog fotografa, sve se dogovorimo i onda mi gospodin ne odgovara danima na pitanja, samo seen-uje poruke. Onako, ne uliva poverenje, a nije ni profesionalno. Treba da se desi da se ne pojavi u dogovoreno vreme, na dogovorenom mestu i da mi unese tenziju. Neka hvala.

Naletim na Jelenine fotke i zaljubim se. Pošaljem joj poruku, dobijem odgovor odmah, prezentaciju na mail. Vrlo odgovorno i, pre svega, profesionalno. Posetite njen Instagram profil da se uverite i sami u ovo što pričam. Sad se pitate šta će jedan ovakav post na blogu o putovanjima. Zato što želim da vam predstavim lokacije na kojima smo se fotkali. Smatram da su jako zanimljive i posebne, naročito što smo se fotkali dalje od grada gde oboje živimo i koji najbolje poznajemo.

Odavno već gledam fotke iz Špicerovog dvorca i jako sam želela da ga posetim i vidim i sama stanje u kom je, nažalost, doveden i da shvatim zbog čega baš u takvom stanju izaziva toliko interesovanje. Špicerov dvorac se nalazi u Beočinu i projektovao ga je isti arhitekta koji je radio i zgradu Parlamenta u Budimpešti. Špicerovi su bili jako imućna, Nemačka porodica i želili su dom koji će to da prikazuje. I danas se vide ostaci te raskoši na prelepim stepenicama koje vode do ulaza u zamak, velelepnoj terasi u glavnom holu, crvenoj boji na vratima, plavim zidovima. Toliko ukrasa svuda, a zapravo jedno ništa. Pogodila me je njegova sudbina i želela sam da baš tu napravimo naše mladenačke fotke. Jeleni se ideja izuzetno dopala. Mi smo ga posetili i pre pojavljivanja u elegantnim toaletama, čisto da proverimo da li je naša ideja moguća.

Druga lokacija je u blizini – Vinarija Deurić u Maloj Remeti. Bili smo u stisci sa vremenom na ovoj lokaciji, ali nismo hteli da propustimo prelepe obronke Fruške gore prošarane vinogradima. I verujem da bismo imali još mnogo mesta za inspiraciju da smo imali bar 15 minuta više. Ovde ne morate doći samo da biste se fotkali. Možete organizovati probe vina uz ukusne zakuske.

Vila Green Day u Irigu je prelepa i bez dekoracije, a tek kad je Biljana dodatno udesi. Zaljubićete se u svaki detalj ovde. Od sijalica koje prošaraju nebeski svod čim počne da pada mrak do prelepog cvetnog aranžmana na stolu. A da ne pričam o fantastičnoj torti koju je izradila Contini poslastičarnica.

Imali smo ideju da se fotkamo i kod Ledinačkog jezera, ali smo prilikom obilaska shvatili da u punoj ratnoj opremi, na temperaturi od preko 32 stepena, nema šanse da išetamo pola sata do jezera.

Nadam se da sam uspela da vam dam još koju ideju za fotkanje, bar da nam slike svima ne budu iste, kad već toliko prelepih predela u Srbiji postoji. Apsolutno ne morate da čekate venčanje da biste posetili ova mesta.

Gde ste se vi fotkali?

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

All photos by: Jelena Hinic Photography

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

 

 

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s