Azija

Dan u tajlandskoj džungli, noćenje u kući od bambusa

สวัสดีค่ะ

Za kvalitetan boravak u džungli potrebni su vam:

  • veseli i raspevani tajlandski vodič, koji će vas na svakih par stotina metara na srpskom jeziku pitati: “Kako si?” i odgovoriti umesto vas: “Dobro sam”,

dsc_0642

  • dosta vode,
  • stvari za kad je vraški vruće i za ne daj Bože i sve to u što manjem rancu,
  • 4 Koreanca, 2 Kineza, 1 Kambodžanin i još nekoliko Srba različitog životnog doba, koji će se sa motkama u rukama uputiti u avanturu,

dsc_0638

  • 2, 3 psa (kad vam nešto šušne pored nogu u sred džungle, da slažete sebe da je prošao ker),

dsc_0589

  • 1 sprej protiv komaraca (obavezno nabavljen na Tajlandu, na ove evropske su razvili neki imuni sistem, drugim rečima – džaba ste se trovali),
  • mega udobne patike,
  • jedna dobra (luda) drugarica koja će mrtva, hladna da vam saopšti da je videla otrovnicu, tu, pola metra od vaših nogu, sa istim izrazom lica kao kad vam saopštava da je danas utorak, al neće ona ništa ako je ne diraš (ne drugarica, otrovnica neće ništa),

dsc_0624

  • nekog ko će stalno da bude na čelu kolone i nekog ko će da kuka na kraju kolone,
  • i volja do neba (ili posebna vrsta ludila) da prepešačite 6km u jednom smeru po najstrmijem, obraslom raznim vrstama biljaka koja se stalno upliću međ noge, terenu, dok zvezda nemilosrdo peče baš teme vaše glave.

dsc_0605

Pešačiš preko 3 sata, okupan znojem po 16. put, pevaš neku kinesku pesmu (kliknuti na link kako biste i sami naučili pesmu. Bez tog znanja se u džunglu ne ide) i posle 9 popijenih flaša vode, stižeš u selo gde dobijaš tanku strunjaču, jedno ćebe, jastuk i topao obrok. Nema Wi-FI, polivaš se vodom u poljskom wc-u, spavaš u kućici sagrađenoj od dasaka od bambusa.

dsc_0632

Jedan od srećnijih dana u mom životu, jedan od boljih događaja na mojim putovanjima. Toliko pređenih uspona. Taman kad pomisliš da ne možeš više, da noge otkazuju, izvučeš paslednji atom snage i nastaviš dalje.

dsc_0635

Mi, Kinezi, Koreanci, Kambodžanin, Tajlanđani i Srbi oko vatre, pijemo Chang pivo, čavrljamo na nekom našem engleskom….

Priprema za spavanje se sastoji od: prskanja sprejom protiv komaraca, oblačenjem svega što si poneo, jer temperatura ume drastično da padne noću, pokrivanjem i traženjem udobnog položaja na daskama od bambusa za spavanje sa osmehom na licu.

dsc_0636

Vidite, možda ja imam neka svoja ludila i malo drugačije poglede na način provođenja odmora, al’ svakako vam preporučujem da malo promenite ritam, potražite neke drugačije aranžmane i provedete odmor dijametralno suprotno od svakog odmora provedenog do sad.

dsc_0625

ขอบคุณค่ะ – izgovoriti sa rukama sklopljenim u molitvi, glave blago nagnute napred

Jungle Tribe, turistička agencija, je organizovala dvadeseto dvodnevnu posetu Tajlandu, u sklopu koje smo proveli dva dana u džungli u blizini grada Chiang Mai. O blagodetima Chiang Mai-a pišem u sledećem postu.

All photos by: Danica, Milica

Camera used: Nikon D3300

Categories: Azija, Putopisi

Tagged as: , , , , , ,

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s