Azija

Letovanje sa bebom – Blue Wave Suite Hotel

Turska, Alanja, more u junu, beba od pet meseci, dva sata leta, sat i po vožnje autobusom. Usudila sam se da sve stavim u istu rečenicu. I ne samo to…usudila sam se da ostvarim zamisao. Sa Mihailom, svojom mamom i tatom krenula sam u novu avanturu. Nadala sam se najboljem, bila spremna i na onu drugu varijantu.

Prvo prijatno iznenađenje – let smo još bolje podneli nego onaj za Prag. Mirno ušli u avion i prespavali dva sata. Onda dve ture presvlačenja na aerodromu. Shvatate zašto. A još nas je čekalo sat i po vremena provedenih u autobusu. Da li sam dorasla zadatku?!

Sačekao nas je predstavnik Filip Travel agencije i uputio ka autobusu. Smestili smo kolica i kofere i zauzeli mesta. Mihailo pospan, ja, automatski, rasterećenija. Mirno ćemo u još jednu pobedu. Moram da priznam, da kod odabira destinacije, nisam razmišljala koliko ćemo, posle leta, još morati da putujemo. Dobro je da mi se nije obilo o glavu. Kažu da sreća prati…blesave 😁 Dobili smo knjižicu sa pregršt ponuda za fakultativne izlete od Filip travel-a. Stvarno za svačiji ukus.

Stižemo u Blue Wave Suite Hotel i odmah nas upućuju na ručak. Od tog prvog dodira sa raznobojnom ponudom švedskog stola shvatam da će ovo biti prvoklasno uživanje za nepca. Svega i za oko i za zub. Ako bih morala da biram šta je najbolje u hotelu, onda je to definitivno hrana. Glavni problem mi je bio što nikako da se odlučim za dva kolača, već bih, barem, pet da probam. Problemi u raju! 😊 A voća…nadam se da ovo ne čita nijedan nutricionista ili bar da prašta i žmuri na ovaj pasus. Hvala!

Odnose nam stvari u sobu…lepu, prostranu, na 4. spratu. Dve sobe, taman da Mihailo ne budi baku i deku tokom noći. Čeka me i tanjir voća. Iznenađenje. Žele nam ugodan boravak. Pitaju da li nam treba krevetac za bebu. Ceo hotel krase oslikane kore od tikve, umetnost karakteristična za ovaj deo Turske. Mihailo je već posle 10 minuta šarmirao osoblje hotela, pa je cičio čim mu se obrate.

Da li ćemo prvo na bazen ili plažu….i sve te teške odluke. Pisala sam vam o prvom iskustvu i boravku Sa bebom na plaži.

Morate znati da je većina hotela sa druge strane ulice u odnosu na plažu i da se nikako ne preporučuje da istu pretrčavate, naročito ne sa bebećim kolicima, već da pronađete prolaz ispod ili iznad ulice. Od hotela do hotelske plaže potrebno je oko 6 min laganog hoda ili za Mihaila, lagane, truckanja bez, vožnje. Ležaljke i suncobrani se ne doplaćuju. Potpuno su vam na raspolaganju besplatno. Takođe, možete se poslužiti vodom, sokovima i kafom potpuno besplatno ukoliko ste gosti hotela. Čini mi se da postoji i besplatna klopa, ali smo mi na plažu odlazili oko 17:30h, 18h, skoro pred zatvaranje, pa klopu nismo zaticali.

Složićete se da je plaža vrlo šarmantno uređena sa Fatiminim okom, zavodljivim cvećem, flamingosima, ljuljaškom, klackalicom, odbojkaškim terenom.

Već sutradan smo imali jako bitan dan…mamin rođendan. Osoblje hotela nam je priredilo još jedno iznenađenje – slatkiši iz Turske sa posvetom. Jako lep gest.

Da li postoje animacije za decu? Da…non stop…i ne samo za decu, već i za nas matore. Čaj, kafa, sokovi, voda, alkohol non stop dostupni, kao i nešto da se gricne. Alarm u glavi se pali odmah – pa tek si skinula trudničke kilograme.

Punjenje baterija je zagarantovano, jer u sklopu hotela postoji hamam, fish spa, prostorije za masaže, ali i za one koji vole da su uvek u top formi – tu je fitnes sala. Nisam koristila ništa od navedenog, jer smo tek ustanovili redosled spavanja, a nisam htela da opterećujem svoje, jer… i oni su na odmoru.

Ponedeljkom je, u ulici pored hotela, bazar. Nemam živaca za cenkanje i kupovina me na putovanju slabo zanima, sem, u Americi. Tad sam jako raspoložena za istu. Ako vi niste kao ja, toplo vam preporučujem da evre ili dolare razmenite u menjačnici i sa lirama u džepu krenetu u avanturu spuštanja cena bar upola. Kada nema bazara, tu su radnje u kojima možete naći sve od turskih poslastica, pa do kožnih jakni, zlata i srebra.

Do centra Alanje možete taksijem ili autobusom broj 101. Ukoliko se odlučite za taksi, ugovorite cenu vožnje pre nego što uđete u vozilo. Ono što vam vozač kaže uvek možete da uporedite sa onim što piše na tabli na taxi stanici. Na mnogim mestima, kao što su autobuske stanice, možete pozvati taxi pritiskom na dugme. Ako je vaš izbor, pak, autobus, kartu kupujete kod vozača, po ceni od 3 lire i izlazite na stanicu  “Alanya merkezi – centrum”.

Nadam se da sam uspela da vam približim uživanciju kojoj smo bili izloženi 10 dana. Razmazili su nas. Trebalo nam je par dana posle povratka da shvatimo da ručak neće sam da se spremi, ni soba sama da se sredi. Imali smo sreće i sa vremenom. Kiša je samo dva puta pala, od toga jednom uveče, pa smo sutradan mogli da se kupamo. Da nas tata nije čekao kod kuće i da nam nije tako jako nedostajao, ne bismo ni poželeli da se skorije vratimo.

Sa šoljom turske kafe i trileće kolačem, želim vam da bar jednom sebi dozvolite ovoliki stepen hedonizma, a znam da Filip Travel ima brojne aranžmane da do istog vrlo lako i dođete.

* Post je rađen u saradnji sa Filip Travel agencijom

All photos by: Danica

Camera used: Nikon D3000, Samsung S9

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s