Evropa

Šareno Popajevo selo – kako smo pokupile Badžine simpatije

Malta, suncem okupana, kamenita, sa sličnim fasadama i zastakljenim terasicama različitih boja. Smeštene smo u St. Julius-u, ali prva atrakcija koju želimo da “overimo” je Popeye Village, mesto koje je poslužilo za snimanje filma “Popeye, the sailor”. Nakon snimanja filma, mesto je oživelo i za ljubitelje Popaja, Olive, Kiće, Pere Ždere i Badže.

Gradski prevoz vozi do Popajevog Sela, koje se nalazi u prelepom zalivu Ancore. Iz St. Julius-a, autobus broj 222 vozi preko 30 stanica, a zatim 101. Karta se kupuje kod vozača i košta 2 EUR. Vremenski je ograničena i traje 2 sata. Ulaz u Popajevo selo se takođe naplaćuje i iznosi 14.5 EUr za odrasle. U cenu karte je bila uračunata cena razglednice, slike i punča od vina. U ovoj skrivenoj atrakciji Mediterana, na severozapadu Malte, možete da uživate u hrani, scenama sa snimanja filma, da uslikate bajkovite pejzaže, da se družite sa Popajem, Badžom i Olivom, pa čak i da se kupate i sunčate.

Priča je da su posle snimanja filma, set potpuno napustili i ostavili ga u istom stanju kao tokom snimanja. Ljudima u blizini je sinula ideja da od seta naprave pravu atrakciju i privuku veliki broj turista. Utisak je da ne ulažu previše u Popajevo selo kako bi ga učinili još zanimljivijim. Meni je najveći šok bio to što Popaja u filmu glumi Robin Williams.

Veliki broj venčanja se održava se upravo ovde. 

Mi smo uživale u celokupnom događaju. Badža je želeo svih 5 žene za sebe. Pa ko mu može odoleti?! Prišao nam je na foru – “Bolji sam frajer od Popaja”. Pa realno, ako malo bolje pogledate sliku, i jeste 😀

Za više slika, posetite Instagram profil: https://www.instagram.com/danicas.small.world/ 

i Facebook stranicu: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

All photos by: Danica, Milica, Marija

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s