Tipovi i Trikovi

Trikovi za dolaženje do jeftinih avio karata

Već sam pisala o dolaženju do jeftinih avio karata preko low-cost avio kompanija, ali se često dešava da moramo da putujemo i kompanijama čije su cene karata značajno veće. Dešava se da kada preračunamo cenu transporta do nekog aerodroma odakle letimo, cenu kofera i avionske karte low-cost kompanije, ukupan iznos je približno isti ceni avionske karte sa uračunatim svim troškovima, obrokom u avionu, pićem i bez cimanja od 2 do 4 sata da dođete do aerodroma.

img_20160520_121100

Minđuše iz Berlina

Trikovi kojima se ja služim kako bih došla do što povoljnijih karata su:

 • Letove isključivo tražim u incognito prozoru i brišem cookies, jer se često desi da posle isteka sesije ili ponovnog pretraživanja, cena karte poskupi zbog broja pregleda.
 • Karte kupujem utorkom i sredom jer većina avio kompanija tada ne očekuje veliku prodaju i često u to vreme i same avio kompanije plasiraju razne vrste promocija
 • Putujem utorkom, sredom i subotom jer to nisu opterećeni dani. Većina ljudi putuje petkom, nedeljom i ponedeljkom.
 • Ukoliko nemam tačno definisano kad moram negde stići, pretražujem cene letova za ceo mesec.
 • Prijavljujem se na Email Alert, jer će mi stići email ukoliko dođe do pojeftinjenja karata ili ću biti obaveštena o jeftinim kartama za destinacije koje sam istraživala.
 • Pratim specijalne ponude avio kompanija, tako što zapratim njihove Facebook stranice. Na mojoj Facebook stranici Danica’s Small World ćete, takođe, naći informacije o promocijama.
 • Putovanja van sezone su takođe vrlo isplativa, naročito u zimskim mesecima kada se osetno smanji broj putnika. Avio kompanije tada nude dodatne popuste na avionske karte.
 • Karte su mnogo skuplje za vreme praznika. Isplanirajte mnogo raniju kupovinu za te periode.
imag67492

Minđuše iz Londona

Nadam se da će vam moji trikovi pomoći u narednoj kupovini.

imag67452

Minđuše iz Barselone

Javite mi ako imate neki vaš trik koji ja nisam navela. Hajde da putujemo svi za manje para 🙂

imag67482

Minđuše iz Amsterdama

P.S. Slike na prvi pogled nemaju dodirnih tačaka sa pronalaženjem povoljnijih avio karata. Predstavljaju moju kolekciju minđuša iz različitih gradova u kojima sam letela kartama nabavljenim na osnovu gore pomenutih trikova.

imag67472

Minđuše iz Sankt Peterburga

All photos by: Danica

Camera used: HTC 10

11 replies »

 1. Na kojim sajtovima tražiš karte? Koji od njih nude Email alerts? Takođe imam pitanje, da li postoji neki sajt gde mogu da se prijavim za određene destinacije i dobijem Email kada budu značajniji popusti (čini mi se kao da si ovo rekla da ima ali ne i gde 🙂 ) . Hvala na informacijama, nikad nisam razmišljao o incognito prozoru

  Like

  • Skyscanner, Momondo – svi nude Email Alert. Vec sam pisala o tome u postu koji je linkovan – tiče se jeftinih low-cost avio karata. Npr. Skyscanner, pretraga leta Beograd – Marakes, dobićes opciju da te obaveste o promenama cena ukoliko pretražuješ a ne kupiš ne kartu. Nisam htela da se ponavljam sa temom zvanom sajtovi 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s