Evropa

Lana’s Dream House – dašak Provanse na obodima Kosmaja

Nisam bila u lepše sređenoj kući za izdavanje u Srbiji. Sa toliko stila i truda je osmišljen svaki detalj, da vas neka milina obuzme čim kročite u dvorište kuće. Toliko detalja na svakom koraku, od prostranog dvorišta sa prelepim kutkom za decu, sa kućicom iz “Alise u zemlji čuda”, toboganom, ljuljaškama, peskom za igranjac, šatorom za princeze i kauboje i gomilom igračkica da svakom klincu i klincezi učini boravak čarobnim.

Lanina kuća iz snova se nalazi u mestu Babe, nadomak Sopota, na obroncima Kosmaja, samo 32km udaljena od centra Beograda. Kuću možete iznajmiti za proslave rođendana, druženje, okupljanje u krugu porodice ili samo za uživanje u svežem vazduhu i prostranstvu.

U dvorištu postoji i poseban kutak za odrasle. Drvena konstrukcija sa garniturom za sedenje i stolom za elegantnu postavku ručka ili večere. A i za duvanje svećica i otvaranje šampanjca za nečiji divan dan. Povod za dolazak u ovu magiju je bio Vladin rođendan. I nismo mogli da odaberemo bolji smeštaj.

Torta by instagram.com/secernakoka

Za rashlađivanje u bazenu je bilo dosta hladno krajem septembra, ali mogu samo zamisliti koliko montažni bazen u vrelim letnjim danima donosi spas. Oko bazena su postavljene ležaljke, da vam more uopšte ne zafali.

Da pomenem prostranu terasu, gde takođe možete upriličiti ručak ili večeru, igrati se za roštiljem, pijuckati vince u velikoj ljuljašci ili uživati u pogledu na igru malih čedovišta, a i onih malo većih, dobrano 30 prešli, ali i dalje uživaju u igri između dve vatre.

Sama kuća je vrlo prostrana, sa 6 mesta za spavanje. Velika dnevna soba sa prelepim detaljima koji čine da se automatski teleportujete u Provansu.

Kuhinja je moj apsolutni favorit. Sve što zamislite da kuhinja može da sadrži se nalazi baš u Lana’s Dream House kuhinji. Kad god bih bacila pogled kroz prozor, očekivala bih da ugledam redove zasađene vinove loze ili polja lavande.

Ukoliko vam se spremanje roštilja ili kuvanje učini suvišnim tokom boravka u Laninoj kućici iz snova, možete naručiti ketering iz restorana Radovanja koji se nalazi u Sopotu. Za doručak vam preporučujem Radovanje tost ili prženice rolovane u slanini. Za dobro pečenje, tu su Nada i Žika. Za uživanje u dobrim ukusima piva, tu je Kabinet pivnica.

Možete odvojiti vreme za posetu Kosmaju, da istražite dobro označene staze za pešačenje ili vidikovce.

A kada krene da pada mrak i svetla se popale, ostaje vam da ušuškate decu, prepusti te ih carstvu snova, a sebi naspete čašu dobrog belog vina i uživate uz neko dobro štivo. Meni cela kuća dobije posebnu notu kada se svetla popale. Kao da sam se prebacila u Diznijevo carstvo i parada samo što nije počela.

Nadam se da sam uspela da vam dočaram lepotu ovog mesta i da će vam Lana’s Dream House pasti na pamet sledeći put kada budete želeli da pobegnete iz grada ili upriličite nezaboravan rođendan vašim klincima. Mogućnosti je mnogo 😊

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s