Evropa

Laguna Platz – vikend u Čortanovcima

Ovakve slike sa bujnom vegetacijom, drvenom terasom i pogledom koji mami na uzdah sam viđala na mnogim slikama sa svetski poznatih lokacija. I stvarno nisam imala pojma da jednu takvu možemo uslikati i u Srbiji i to baš na imanju Laguna Platz.

Razlog odlaska je bila proslava maminog rođendana, gde smo se svi okupili posle dužeg vremena. Korona nas je fizički udaljila duže od mesec dana i trebalo nam je jedno povezivanje i uživanje. Uželeli smo se jedni drugih. Našli smo pravo mesto za to, maksimalno opremljeno svime što vam padne na pamet vezano za spremanje hrane, zabavu klinaca i potpuno uživanje.

Mi smo se isprobali u spremanju gulaša, roštiljanju, spremanju pizze na drva i da ne bude da smo samo uživali u iću i piću, obilato smo koristili trambolinu, male goliće za fudbal, stepenice – jer za decom se mora trčati, ali i infrared saunu i ležaljke.

Na Laguna Platz imanju postoje dve kućice, koje mogu da smeste do 10 gostiju. Ovde možete organizovati i vrlo drugačiji dečiji rođendan od onih u igraonicama. Možete uživati u privatnosti, miru, tišini, pogledu na Dunav i rezervat prirode Koviljski rit.

Imanje je smešteno u Čortanovcima, na svega 15km od Sremskih Karlovaca, 25km od Novog Sada i 50km od Beograda. Vlasnici, braća Bojan i Bane, brinuli su o svakom detalju i vidi se da je puno ljubavi, truda i rada uloženo u celu priču, a sve sa idejom da se stvori idealno, ušuškano, mirno mesto za potpuno uživanje. Momci odgovaraju na sva pitanja veoma brzo i tu su da pomognu oko svega. Ostavljam vam link do sajta da, ukoliko vam se dopada, kontaktirate vlasnike i pitate ih za slobodne termine – lagunaplatz.com.

Ako želite da pravite i izlete u okolini, ovo su predlozi i mesta koja smo mi obišli za vreme i nakon boravka na ovom čarobnom mestu.

Plaža “Varljivo leto 68” – zbog trenutnih radova na izgradnji pruge, plaža je zapuštena, ali stvarno je divno stajati na mestu gde su se snimale scene iz ovog kultnog filma. Alasi pecaju, svuda je mir, a deca su zabacila kofice i grabuljice u pesak i ne kreće im se nazad uopšte. Morale su neke podvale da padnu da bismo ih naterali da krenu.

Sremski Karlovci – o ovom, za mene jako bitnom mestu, sam već pisala. Post o Poslednjoj vožnji vozom Romantika u Sremske Karlovce možete naći klikom na tekst. Ovog puta smo posetili i vinariju Bajilo i pazarili vino Sila, domaća sorta, nastala ukrštanjem Kevedinke i Šardonea.

Stojšić salaš – salaš sa dušom u Beškoj, posećujemo drugi put, ali ovog puta nam vreme ide na ruku pa smo uživali u hladu duda u bašti. Zvuk tamburice je bio tu da nam upotpuni ugođaj, odlična hrana da udovolji nepcima, a dečija graja, beli, prekrasni konji i špalir jablanova nas je namamio da isplaniramo bar još jednu posetu.

* Post je urađen u saradnji sa Laguna platz imanjem.

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

Leave a Reply