Tipovi i Trikovi

Fore i fazoni za pronalaženje jeftinog smeštaja

Očekivanja od smeštaja su se menjala

Znam da imate posebne simpatije za tipove i trikove na mom blogu. Najčitaniji post je Jeftini letovi iz Srbije i regiona, sajtovi za pronalaženje povoljnih avio karata. Taj isti post je prisvajan, pozajmljivan i korišćen veliki broj puta i drago mi je da vam koristi. Ažuriram ga redovno i nadam se da mu se rado vraćate. Pisala sam vam i o tome kakvi su Sicilijanci domaćini, pošto smo celo ostrvo prešli uzduž i popreko i stekli prilično široku sliku o Sicilijancima kao domaćinima.

Skrenuta mi je pažnja da još uvek nisam pisala na koji način pronalazim jeftiniji smeštaj i tako štedim na svojim putovanjima. Pisala sam vam o tome koja su vaša prava ukoliko vam vlasnik u poslednjem trenutku otkaže smeštaj. I budite svesni da kad god vam vlasnik smeštaja traži da vi sami otkažete smeštaj, iako je vlasnik sam promenio cenu smeštaja, to ne radite. Vlasnik se štiti od negativnih poena na profilu ili nekog dodatnog plaćanja provajderu. A vama izaziva neprijatne situacije, jer ste mislili da ste skinuli jednu obavezu sa glave i da možete da se posvetite sledećoj.

Imala sam razne faze tokom ovih 8 godina kako aktivno putujem. Nekada mi nije bilo bitno da li spavam u sobi sa još 10 najrazličitijih ljudi, da li spavam u hostelima, jeftinim hotelima…bitno je da imam sigurno prenoćište. I onda se nešto promenilo. Nisam više mogla da podnesem tuđu nemarnost, šuškanje kesama i prepakivanje dok spavam, zvonjavu telefona u 5 ujutru. Valjda mi je nivo tolerancije dosta opao. Sebi sam obećala da ću za smeštaj izdavajati više novca, ali da ću imati neometan san i mesto gde ću moći potpuno da se opustim nakon duge šetnje po gradu.

A kojim se to trikovima služim?

Sajtovi preko kojih najčešće rezervišem smeštaj su Booking.com i Airbnb.com. Na ovom linku možete dobiti 25 USD popusta prilikom sledeće rezervacije.

Nisam imala nikakve neprijatnosti kad su ti sajtovi u pitanju, čak vrlo pozitivna iskustva kad god sam imala nedoumice i kad god sam imala neki problem sa vlasnicima smeštaja.

Na sajtu Booking.com obično tražim smeštaje koji imaju oznaku Današnja odlična vrednost i kod kojih je otkazivanje smeštaja besplatno. Zašto mi je bitno da je otkazivanje smeštaja besplatno? Zato što hoteli noć pred izbace veoma povoljnu ponudu da bi probali da izdaju preostale sobe. Obavezno napravite nalog, jer u tom slučaju dobijate tajne, povoljne ponude. I što je najvažnije, obratite pažnju do kog datuma možete besplatno da otkažete smeštaj. Booking će vam čak i poslati mail malo pre datuma kad vam besplatno otkazivanje smeštaja ističe.

Ja vam savetujem da se držite proste računice. Ukoliko vam otkazivanje smeštaja plus povoljna cena novog smeštaja izađe jeftinije od cene smeštaja koji otkazujete, vi u startu zarađujete.

 

Sajtovi za pronalaženje hotela

Da spomenem i neke druge sajtove koje konsultujem s vremena na vreme:

Uvek, ali uvek proverite na samom sajtu hotela koja je cena sobe koju želite da rezervišete pre nego što to uradite na nekom od sajtova.

Nadam se da će vam spisak sajtova koje konsultujem pomoći. Samo želim da vam napomenem da iako vam je otkazivanje smeštaja potpuno besplatno, jako je kul otkazati smeštaj, ako rešite da ipak ne boravite u njemu. Možda će nekom ta soba baš hitno trebati.

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

4 replies »

Leave a Reply