Danica

Godišnjica bloga i blogovanja – Daničin mali svet kida!!!

Prošlo je 365 dana od prvog objavljenog posta…od Magičnog Hallstatt-a. Sećam se te nervoze u stomaku, drhtave ruke, koja nije smela da klikne Publish dugme, misli koje su mi prolazile kroz glavu – jao, a šta ako me neko nacrni, kaže da pišem gluposti. Dešavalo se da ne spavam do jutarnjih časova, da euforično pišem, tražim prave slike. Bilo je postova koje sam pisala u jednom dahu, na putu do posla. Bilo je postova koje sam pisala danima. Dobijala sam komentare, razne, ali kakvi god bili, davali su mi još veći podstrek, vetar u leđa.

Danas, posle 96 objavljenih postova, da, da, 96 postova na srpskom i engleskom za samo godinu dana, i dalje imam pozitivnu tremu pred svako objavljivanje posta. Malo mi i ruka drhti…ne više. Sad sam profi 😀

Trudim se maksimalno da pišem iskreno i isključivo iz ličnog iskustva. Ne bakćem se prevođenjem tuđih tekstova, makar mi to donelo sva naredna besplatna putovanja.

Znam da mi je blogovanje donelo novu injekciju samopouzdanja, nova saznanja, jer istražujem dok pišem, potvrdu da ono što radim ljudi cene i koriste dok planiraju putivanja i kad putuju.

Imala sam priliku da upoznam gomilu fenomenalnih, nesvakidašnjih ljudi, da čujem njihove neverovatne priče. Davali su mi nesebičnu podršku i hvala im na tome.

Ostvarila sam saradnju sa mojom dragom Tinom, sa idejom da napravimo nešto unikatno, drugačije, nešto što će vas asocirati na putovanja i Daničin mali svet. Pisala sam tekstove za par časopisa, imala čast da me pozivaju da ih posetim i pišem o njima, davala intervjue…

Kad pogledam šta se sve desilo za samo godinu dana, ne mogu da jedva dočekam ono što me tek čeka. 365 ispunjenih i jako kvalitetnih dana. Imam još gomilu stvari da podelim sa vama, o svojim dalekim, najuzbudljivijim, najnapornijim putovanjima. Nekako sam nestrpljiva da vam sve sad i odmah prenesem.

I ne znam dokle će me ovo dovesti i koliko daleko ćemo blog i ja dogurati, ali znam da sam spremna da pokidam i narednu godinu 😀 i sve sledeće godine. Zato što me vozi ova neopisiva energija, vera u ovo što radim.

Putovanja su moja velika ljubav i jako želim da obiđem ovu našu Zemlju. Radim na tome konstantno i neću odustati dok tu želju ne ostvarim.

Nadam se da je i vama ova godina sa mojim pričama bila zanimljiva i da ćemo se družiti još! Moj brodić nastavlja da plovi svetskim morima i okeanima.

Neizmerno vam hvala na svakom komentaru, privatnoj poruci, kritici, pohvali, dragi moji. Divni ste!

Najčitaniji postovi na jednom mestu se nalaze ovde.

All photos by: Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s