Tipovi i Trikovi

Koja su vaša prava ukoliko vam vlasnik smeštaja u poslednjem trenutku otkaže rezervaciju

Desilo se pre 5 dana da nam vlasnik za manje od 24h pred dolazak u smeštaj otkaže rezervaciju i želim dok je sveže da podelim sa vama ceo proces i koja su vaša prava.

Vozimo se mi do Sirakuze, inače za mene najlepšeg grada na Siciliji, zvoni mi telefon. Ne prepoznajem pozivni broj. Javljam se. S druge strane glas me obaveštava da neće moci tako kasno da nas primi u smeštaj i da moraju da otkažu rezervaciju.

Inače, kad bookirate preko Booking.com sajta, birate željeno vreme check-ina, i to u rasponu koji je vlasnik smeštaja odobrio i ja sam izabrala da će dolazak biti sat iza ponoći i poslala im licno mail da proverim da li je to u redu. Dobila sam odgovor da jeste.

Međutim, očigledno se nešto promenilo u međuvremenu. Glas sa druge strane telefona mi govori da će mi poslati cancellation i da ga samo prihvatim. Kad sam došla do WiFi, dobila sam mail da mogu sama da otkažem rezervaciju i da neće biti naplaćena. Probam ja da učinim kako mi je savetovano, kad ono, ako želim da otkažem, moraću da platim punu iznos za jednu noć.

Šaljem mail vlasniku stana i kažem kako stvari stoje. On me ubeđuje da može to tako da ostane i da oni ni nemaju terminal za kartice u stanu. Meni je ta cela prica prilično sumnjiva, ali imam druge obaveze, kao što je nalaženje smeštaja u poslednjem trenutku.

Stvarno vam na odmoru ne treba još i pronalaženje smeštaja kada ste mislili da ste sve sredili unapred. A nas dvoje jesmo, sve rezervisali, platili i želeli smo opušteno i rasterećeno da krenemo na put.

Nakon par dana, mene kontaktira Booking.com, jer sam preko njih i izvršila sve rezervacije. Pitaju me da li je tačno da nisam došla u smeštaj (taj otkazani), pošto ih je tako obavestio vlasnik koji mi je otkazao rezervaciju.

Nađem mail službe za žalbe i pošaljem im objašnjenje o celoj situaciji, šta se stvarno desilo. Dobijam odgovor posle samo jednog dana sa izvinjenjem i željom da mi refundiraju razliku posto je hotelska soba bila značajno skuplja. Tražili su mi samo dokaz o plaćanju tog drugog smeštaja.

Sačuvala sam slučajno dokaz o plaćanju hotelske sobe u Budimpešti. Kažem slučajno, jer ja to uvek bacam, ali ovog puta se nešto desilo i ja sam sačuvala slip.

Već juče su mi poslali link na kom mogu da unesem broj kreditne kartice da bi nam refundirali sredstva.

Ovo je prilično pozitivno iskustvo sa Bookingom, što će mene sigurno staviti u red vernih korisnika.

Verujem da je vlasnik smeštaja, u kom smo trebali da odsednemo, trebalo da plati/ili šta već, neki penal zbog otkazivanja, pa je zbog toga odlučio da nista ne otkazuje, već da izgleda kao da sam to ja sama uradila.

Nadam se da će vam podeljeno iskustvo značiti, jer se ovakve stvari često dešavaju.

Kakva su vaša iskustva sa otkazivanjem rezervacija?

Do citanja!

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s