VIZE

Proces dobijanja Tourist Card za Kubu za državljane Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine

Državljanima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine je potrebna viza za ulazak na Kubu. Ambasada, zadužen za izdavanje viza i turističkih kartica državljanima sa nabrojanih prostora, se nalazi u Beču, Austrija, na adresi:

Embajada de  Cuba / Botschaft Kuba

1070 Wien, Kaiserstrasse 84/1

Radno vreme ambasade je od ponedeljka do četvrtka od 9 AM do 12 PM. Telefon na kom možete dobiti više informacija: +4318778198.

Preporučujem da bar dva meseca ranije stupite u kontakt sa Ambasadom, tako što ćete poslati mail na: secembajador@ecuaustria.at

Od njih ćete dobiti upustvo u zavisnosti u od toga da li lično dolazite po Tourist Card ili vam je šalju na adresu. Ukoliko ćete lično preuzeti Tourist Card, potrebno je dostaviti:

 • Pasoš/Putovnicu/Potni List ili kopiju,
 • Avionsku kartu,
 • 22 EUR po osobi za izradu Tourist Card.

Ukoliko niste u mogućnosti da lično preuzmete Tourist Card, potrebno je dostaviti:

 • Pasoš/Putovnicu/Potni List ili kopiju,
 • Avionsku kartu,
 • 22 EUR po osobi za izradu Tourist Card,
 • 25 EUR za ne lično prisustvo,
 • 3 EUR ukoliko vam Tourist Card šalju na teritoriju Austrije,
 • 5 EUR ukolilko vam Tourist Card šalju van teritorije Austrije,
 • Adresu na kojoj će vam poslati Tourist Card.

Kopiju pasoša/putovnice/potnog lista, adresu, avionsku kartu i kopiju uplatnice pošaljite na: oficonsulado@ecuaustria.at.

Novac, u slučaju da niste u mogućnosti da posetite Ambasadu, uplaćujete na:

Bank Austria

Número de cuenta /Count-Nr. 09463480500

Cödigo bancario/Bankcode /BLZ:  11000

IBAN:  AT 63 11 000 09463480500

BIC (SWIFT) BKAUATWW

Iz Ambasade vas neće obaveštavati o statusu, već će vam poslati samo mail u slučaju da neki od uslova nisu ispunjeni. Tourist Card stiže dve nedelje pred put.

Moj savet je da prvo pošaljete mail i da čim dobijete mail od njih, krenete u sakupljanje potrebne dokumentacije za Tourist Card.

Državljanima Srbije i Crne Gore viza za ulazak na Kubu nije potrebna. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte Ambasadu Kube u Beogradu, na telefon: +381113692441. Ambasada se nalazi na adresi: Domentijanova 4, Savski venac, Beograd. Radno vreme ambasade je od ponedeljka do petka, od 9 AM do 1 PM. Ambasadu možete kontaktirati i preko mail adrese: ambasada@ambasadakube.org.rs.

Na aerodromu, na Kubi, ćete dobiti formular koji morate popuniti i čuvati do izlaska iz zemlje. Pre dve godine se plaćao iznos od 25 CUC prilikom izlaska iz zemlje. Sada je taj iznos uračunat u cenu avionskih karata.

Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno mi pišite.

3 replies »

 1. Hvala mnogo za ove informacije! Ovako detaljan opis nisam nigdje drugo našla.
  Imala bih par pitanja. Rekli ste da turistička karta putuje dvije sedmice do svog odredišta. Znate li koliko dugo traje samo njeno izdavanje? Pitam zato što imam manje od dva mjeseca do puta na Kubu. Agencija preko koje idem još uvijek nije kupila aviokarte, te samim tim nisam u mogućnosti aplicirati za turističku kartu. Čekam da mi pošalju kopije karata. Tu ide i drugo pitanje: ukoliko sam zakasnila sa vađenjem turističke karte, da li da potražim vizu u ambasadi u Beogradu? Za nju se aplicira ne ranije od mjesec dana prije polaska na put i bez problema mogu stići da je izvadim.
  Kakve su vaše preporuke vezane za situaciju u kojoj se nalazim?
  Lijep pozdrav iz Sarajeva,
  Sabaheta

  Like

  • Cao Sabaheta,

   drago mi je da na mom blogu mozete pronaci neophodne informacije. Trudim se da svojim postovima olaksam drugima putovanja.

   Sama izrada turisticke karte je trajala 3 radna dana. Izgleda vasa turisticka agencija ceka neke povoljnije cene da bi ih kupila. Ja bih vam predlozila da sacekate jos nekih 10 dana maksimum i da, ako ne kupe karte za to vreme, aplicirate za vizu u Beogradu. Morate da imate u pasosu dve prazne strane.

   Nadam se da sam vam pomogla jos malo

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s