Evropa

Kako jeftino do Moskve?

Želim u Moskvu jako dugo. Dobro, nikad nisam stvarno sela i istraživala kako do Moskve i koliko bi to sve ukupno koštalo. Želela sam da je posetim i tu se negde sve i završavalo. Na početku godine, ideja je počela da se ostvaruje.

Prva stavka – karte

Krenulo je istraživanje, da li leteli iz Beograda ili razmisliti o putovanju iz okruženja. Air Serbia, Aeroflot su aviokompanije koje iz Beograda lete za Moskvu i povratne karte su u trenutku odlučivanja bile oko 300 EUR.  

Prebacili smo se na istraživanje regiona. Budimpešta – Wizz Air leti svakodnevno i cena povratne karte je 158 EUR. Oprobali smo već varijantu letenja iz Budimpešte kad smo putovali u Južnu Italiju i Siciliju. Parking u blizini aerodroma je bio 20 EUR za period od 28.4. do 2.5. Smeštaj, takođe u blizini aerodroma, je bio 35 EUR za nas dvoje. Za gorivo do Budimpešte i skoro isti rezervoar za nazad, 50 EUR. Vinjeta za Mađarsku je oko 15 EUR za deset dana. Uzeli smo jedno noćenje jer nam nije baš bilo zanimljivo da krenemo rano ujutru za Budimpeštu, pa se kockamo sa granicom. Radije smo krenuli dan ranije, posle posla i prespavali u blizini aerodroma.

Kada se preračuna, uštedeli smo oko 100 EUR ukupno. Dve povratne karte, smeštaj za jedno veče, vinjeta, gorivo i parking jeftinije koštaju od dve povratne karte iz Beograda.

Postoji opcija iz Debrecina za Moskvu, ako vam je to bliže od Budimpešte. Plus što možete u raspored ubaciti obilazak Debrecina, drugog po veličini grada u Mađarskoj. Wizz Air leti dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Dobra stvar, kada ste već došli do Budimpešte kolima, je obilazak okoline, ako ste već Budimpeštu overili više puta. U blizini je Szentandre ili Sent Andrea, šarmantan gradić, isprepletan sa srpskom istorijom. U blizini su i simpatično mesto Esztergom. Zatim, Bratislava je na dva sata vožnje, ako imate vremena da i to uglavite u raspored. Ako imate još neki gradić za dodatnu avanturu, pišite mi u komentarima.

Druga stavka – smeštaj

Nije bitno da budete smešteni u blizini Crvenog trga, ako vam je već budžet ograničen. Izaberite dalju lokaciju, ali blizu metro stanice. Nama je sa trećeg prstena trebalo 20 min da stignemo do centra, jedna linija. Metro funcioniše savršeno. Smeštaj za 4 noćenja za dve osobe nas je izašao 150 EUR sa uključenim doručkom.

Srećan put, dragi ljudi. Moskva je prelepa. Pisala sam vam o najlepšim moskovskim metro stanicama, a u sledećem postu vas čeka nešto više i o Moskvi na površini 🙂

 

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

4 replies »

  1. Evo i drugih opcija za prevoz do Moskve:
    – Ruska LCC kompanija Red Wings kreće sa letovima iz Moskve za Beograd 02.juna (www. redwings.aero)
    – LCC Pobeda leti iz Moskve do nekih LCC aerodroma do kojih imate let i iz Srbije/temišvara (Memingem, Milano-Bergamo, Venecija-Trevizo, Berlin, Baden-Baden-Karlsrue, Bratislava…). Uz malo sreće možda naćete povoljnu opciju preko ovih aerodroma (www.pobeda.aero)

    Like

Leave a Reply