Evropa

10 kafića u Beogradu sa sadržajem za decu

…I to mislim na ona mesta gde možete otići sa decom, a čak i pojesti i popiti nešto dok se čedovišta zabavljaju bez stoputnog dozivanja mame i tate. Da li takva mesta stvarno postoje?…pa, zavisi od uzrasta deteta. Mi ćemo očigledno sačekati da popijemo kafu na miru, u dvoje, da ne čuvamo potomka na smenu dok on pokušava da izimitira svakog starijeg dečaka u okolini, pa makar na glavu sleteo.

Ideja o pisanju posta je došla kada je trebalo da se organizujem sa mojim joga mamama i njihovom dečicom i kad sam shvatila da je većina informacija na tu temu na netu vrlo zastarela. Dogovorile se da odemo u Malu Fabriku Ukusu zbog fenomenalnog hlada, klope i dela za igru, kad ono…Fabrika je srušena. A kad lepo izguglate to mesto, nigde ne piše da je zatvoreno. Jedino ako ih pratite na Instagramu, što nije bio slučaj sa nama, e onda znate. Umesto traženja novog kafića gde bi deca mogla da se igraju, a da ne smetaju drugim gostima, otišle smo u obližnji parkić i uzele kafu za poneti. Nije ni to loša opcija. Sredili su parkiće na Ušću, obližnji splavovi skoro svi nude kafu za poneti, pa bi i to bila dobra opcija.

Mesta koja vam navodim smo lično posetili i divna su kada je lepo vreme i kada je dovoljno toplo da deca mogu i napolju da se igraju. Za kad je hladno, nemam bolji predlog od igraonica…na prvom mestu Momo Bar&Play, Kliker (ograđen prostor i za puzavce, da se hodači ne sapliću o njih), Kafeterija Magazin u Kralja Petra (na poslednje spratu imamo igraonicu, a i stolove za ispijanje kafa i klopu).

1. Hotel Trim na Košutnjaku poseduje veliki restoran sa baštom i ogromnim delom sa rekvizitima za decu. Od najmladjih do onih 10+, svi klinci će naći svoje parče raja ovde. Kada je lepo vreme, velika je gužva, pa se može desiti da morate da pričekate na slobodan sto u bašti. Ili jednostavno prežite u Radio S caffe, jer i tamo ima rekvizita za klince, a odmah je pored.

Slika je preuzeta sa sajta TripAdvisor

2. Time Out na Adi sa ogromnim delom gde su penjalice, pentralice, kućice u pesku. Prostor je u dobrom hladu (bar mogu da tvrdim za period od 18h). Samo ih izujte i spremite dodatnu odeću za presvući posle, jer se pesak uvuče svuda…bukvalno. Oko ograđenog peska su stolovi gde možete i jesti i piti. A kad ih pesak smori…nikad…onda možete da bacate kamenčiće u vodu. I za to “bacanje” kamenčića smo morali još jednu presvlaku da imamo, jer je Mihailo odlučio da mu je previše vruće i da mora da se brćne.

3. Kafeterija Fontana na adresi Pariske komune 13, na Novom Beogradu, ima odvojen deo za klinčadiju na terasi sa penjalicama, stolovima za crtanje i igru. Ne moram posebno da naglašam da je kafa ovde super, a ima nešto i za gricnuti.

4. Hyde Park Restoran u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića 6, na Dedinju, ima super deo za decu u bašti. Drvena kućica za pentranje i ludiranje. Verujem da će deca poželeti i da tumaraju kroz kuću, jer je predivno dekorisana i šarena. A ako vam zahali dodatnog istrčavanja, tu je i sam Hyde Park.

5. Restoran Džumbus u sklopu Sportsko rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović ima prostor za igranjac i u bašti i poseduje igraonicu u zatvorenom prostoru. U prirodnom hladu drveća, možete da popijete kafu, pojedete dobar obrok dok posmatrate vašeg alpinistu kako se penje na “Mont Everest”. Opet, zbog blizine Dunava, možete se igrati ubacivanja kamenčića u vodu.  

6. EkoPark Beograd u mestu Beli Potok, u podnožju Avale, je idealno mesta za otići na ceo dan. Deca mogu da skaču u trambolini, jedu lubenicu na štapić, jašu konje, maze koze, pentraju se u kućici na drvetu, prelaze viseći most (ili bolje ne). U unutrašnjem delu restorana je i kutak za decu, dok vi možete na miru da obedujete neko od jela iz vrhunske ponude. Mislim da preko leta organizuju i posebne događaje za malo starije klince. Ovde možete kupiti i organska jaja, slatko od raznih voćkica. Možete obići jezero, sami pokupiti jaja koje je snela guska. Imaćete osećaj kao da ste otišli daleko od Beograda.

7. Zornića kuća u Baćevcu, na samo pola sata od Beograda, je predivno mesto za celu porodicu. Mesto gde će se deca upoznati sa životinjama, gde će slobodno moći da se igraju u pesku, dok vi ispijate jutarnju kafu ili jedete popodnevni ručak. Možete i napraviti piknik na ogromnim ćilimima na travi. Savet je da rezervišete mesto, jer je vikendom baš velika gužva. Ovde možete rezervisati i smeštaj, pa uživati i par dana.

8. Belriver na Zemunskom keju, nadam se da sam pogodila naziv, ima u nastavku svoje bašte deo sa toboganima, ljuljaškama, penjalicama. Verujem da ga ljudi koji ovde šetaju znaju ovo mesto. Non stop ima veliki broj dece. Mana mu je što je dobar deo dana na suncu.

9. Restoran Topčiderac u Bulevaru Vojvode Mišića ima veliki deo bašte posvećen deci sa toboganima, kućicama, penjalicama. Klopa je provereno dobra, kafa, takođe. Ako deca budu želela još aktivnosti, blizu je Topčiderski park gde mogu da se istrče do mile volje.

10. Restoran Dušanovo carstvo u Zvezdarskoj šumi nema nikakve veze sa našim jedinim carem, najvećim osvajačem u istoriji. Restoran je dobio ime po jednom dečaku. U delu za decu, postavljena je veštačka trava (ne znam kako bih bolje opisala). Ovde se deca mogu družiti sa papagajima, kokama i petlovima. Okruženje je prosto savršeno.

+

11. Tomy Restoran u Šimanovcima, na 20 minuta od Beograda ima veliku baštu sa mnogobrojnim sadržajem za decu. Od trabmolina, ljuljaški, lejzi begova, automobilčića koja deca mogu da vozikaju na velikom prostoru, do kozica, kokošaka raznih vrsta i zečeva. Usluga je sjajna. Klopa je dobra. Mi smo bili u nedelju oko 18h, pa je bio veliki broj dece i proslavljala su se 3 dečija rođendana.

Nadam se da ste u ovom postu otkrili neka nova mesta za odlazak na kafu sa decom. Ako imate još neki predlog, pišite mi u komentaru 😊

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

4 replies »

Leave a Reply