Tipovi i Trikovi

Kako da vam let kraće traje? 10 fazona da prekratite vreme

Iskreno, u poslednje vreme i ovi kraći letovi od po dva sata mi teže padaju. Uska sedišta, mali prostor između gde kolena stradaju. Baš se jedva namestim, a uopšte nisam visoka i nemam ko zna koliko duge noge. Mogu da zamislim kako je Vladi sa njegovih 195 cm.

Ukoliko patite od istih “boljki” ovaj post je za vas. Ako vam, pak, letenje ne predstavlja nikakav problem, odmah pređite na post o jeftinim avio kartama u Srbiji i regionu, jer to je mesto za vas, ne ovo nagvaždanje 🙂

Nekad sam autobusom prelazila oko 2000 km i ništa mi teško nije bilo. Izgleda me godine stižu 🙂

Ako ne dobijem mesto pored prozora i zaspim čim avion poleti, kreće igranka. Kako ja to sebe zabavljam u avionu i činim da mi vreme proleti. Neću vam pisati o prekookeanskim letovima, jer na njima mi je milina. Odgledam do 4 filma, ne trenem ni sekundu. Stjuardese i stjuarti lepo brinu o meni. Nekako mi sve potaman tad. Na ovim kraćim letovima imam problem.

  • Nabacite na telefon ili neki drugi uređaj vesele melodije, koje vas rade. Hop, tek sam jednom sve pesme preslušala, pojela sam ovaj divni, mali sendvič, popila sam Koka-kolu i već slećemo? Divno!
  • Dobro štivo, po mogućstvu Igra prestola. Sad kad sam pročitala sve knjige, moraću da nađem drugu zanimaciju. Imate neki predlog?
  • Prelistam časopis avio kompanije. U njemu gotovo uvek naletim na neku neistraženu, zanimljivu destinaciju koja me zaintrigira. Eto gde ću sledeće.
  • Obožavam sudoku. Toliko da me upoređuju sa svojim babama. I moja baba tako voli sudoku kao ti. A meni let traje pet puta kraće lad kupim knjižicu za sudoku na trafici. Nadam se i vašim babama 🙂 Bilo koja druga zanimacija, asocijacije, skandinavka, pronađi 195 razlika na slikama, takođe, dolazi u obzir.
  • Ponesite bojanku za odrasle. Putujete sa detetom, maznute mu jednu stranu. Kao da ste tek poleteli, a već slećete. Čudo.
  • Tražite oblike u oblacima. Ja često vidim konje, nečije face, lude naučnike…
  • Radite vežbice za noge i leđa. Nemate inspiraciju koje? U većini časopisa avio kompanije postoji stranica posvećena tome.
  • Isčitajte ponovo sve što ste pripremili o gradu, plaži, šumi, planini gde idete. Mi često dobijemo na poklon knjiźicu o mestu u koje idemo, pa se dobro snabdemo informacijama.
  • Pregledajte slike na telefonu, laptopu, tabletu. Verujem da ih ima sijaset za brisanje, ažuriranje, grupisanje u folder – Za izradu.
  • Ako nosite tablet ili laptop, možete jednu ili dve epizode svoje omiljene serije da odgledate ili jedan film.

Nadam se da sam vam dala ideju kako da vaše sledeće putovanje bude što kraće. Za udobnost ne mogu da pomognem čak ni sebi 🙂

Kako vi sebe zabavljate na letovima? Imate li neku caku koju sam propustila da navedem?

All photos by: privatna arhiva

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

Facebook profil: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Instagram profilhttps://www.instagram.com/danicas.small.world/

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.

3 replies »

  1. Tokom svakog leta mi je foto-aparat u ruci od poletanja do sletanja. Čak i kada deveti put letim za Cirih istom rutom, uvek se u Alpima ukaže neki novi detalj ili patern koji nemam na prethodnim slikama :). Let je mnogo lepši kada kroz prozor aktivno tražim zanimljive stvari, a i to mi pomaže da se mentalno izolujem od dece koja vrište 😉

    Like

    • Šta fali deci koja vrište? 😀 Muzika za uši 🙂 Na prekookeansim letovima, nažalost, nemaš šta da slikaš, ali na kraćim, ima svačega. 😊

      Like

Leave a Reply