Evropa

Vikend uživanje – Etno selo Stanišići i Leonida wellness i spa

Jel znate onaj osećaj kad vas neko pita kako je bilo za vikend, a vi ne znate odakle da počnete da pričate?

Da li prvo da pomenete sobu dostojnu neke filmske zvezde ili klopu (npr. palačinke sa belom čokoladom i malinama, mmmm) ili fantastičan ugođaj u Leonida wellness i spa centru, ili da možda spomenete kako je vikend bio savršen jer ste sa voljenom osobom uživali u svim čarima Stanišići etno sela. Vikend za desetku!

U poslednja dva meseca ne znamo gde ćemo pre. Svako sa svojim poslom, pa aktivnosti nakon istog. Osećala sam se malo kao dragstor – radimo Non Stop. Došlo je do toga da se često razboljevam, osećam malaksalo i iscrpljeno. Ne umem da usporim, sednem, provedem dan za svoj gušt. E pa, dosta je bilo. Obećala sam sebi – ovog vikenda nećeš malim prstom da makneš. Ima samo da uživaš i ugađaš sebi. Pitala sam Vladu hoće li sa mnom. Nije ni pitao gde 😀

Odabrali smo Stanišiće, iako sam tamo bila preko pet puta, uvek volim da mu se vratim. Još kad se na to doda činjenica da su otvorili Wellness i Spa centar, moralo je da se proveri zašto svi toliko pričaju o Leonidi. Jesen je idealno vreme za spa centre. Napolju se granje leluja, vetar štipa za obraze, a vi unutra, smejete mu se u brk, ispijate dobar koktel i brčkate se u bazenu.

Hotel Pirg je bio naše utočište tokom boravka u etno selu. Velika, stilski uređena soba, smeštena u jednoj od kula hotela. Osećala sam se kao Zlatokosa, samo što je moj princ bio sa mnom u sobi, a i nemam dovoljno kose da je prebacim preko prozora.

Pored hotela Pirg, tu su i moderan hotel Ras i etno kućice za poseban ugođaj, ako želite da se vratite u vreme kad se tako živelo.

O klopi da ne pričam. U restoranu “Konoba Stanišiči” imate toliki izbor da se teško odlučujete za jedno jelo. Na ulazu vas, domaćinski, dočeka pogača, so i rakija. Po srpskim običajima, to znači da ste dobrodošli i da treba da se osećate kao kod svoje kuće. Tako se svaki put osetim, vrlo dobrodošlo.

Konoba je smeštena na obali jezera sa pogledom na labudove, patke koje se šepure. Obožavam da se smestim pored kamina, osluškujem pucketanje vatre i posmatram ljude koji hodaju sa fotoaparatima i telefonima na gotovost. Kako i ne bi kad je svaki kutak Stanišića vrlo fotogeničan.

Bilo da naručim ćepave na kajmaku, neko pečenje, jelo sa roštilja, nikad se ne pokajem, jer je uvek preukusno. Restoran “Еλλάς” mi je više za večernja opuštanja, sa živom muzikom, prepun mladih ljudi.

A kafu najradije popijem u krčmi “Vasojević” i uvek dobijem ratluk.

Ima tu raznovrsnog sadržaja. Od sportskih terena, igraonica za klince, atletske staze, do stanice Podlugovi, odakle kreće vozić u ludu vožnju kroz tunel, preko mostova, oko jezera i nazad do Nojeve barke. Meni, ovako matoroj, bilo zanimljivo. Mogu da zamislim kako je deci.

Toliko istorije se ovde može videti i čuti. Toliko spašenih od propadanja i zaborava, rekonstruisanih kućica, za naše naslednike, da vide kako se nekad živelo. Pored toga još i vodenice, muzejske postavke. Meni najdraža priča je o đedu Boži, koji je uspeo da pobegne sa mesta gde je trebalo da bude streljan.

Kompleksom dominira velelepna crkva, sagrađena na centralnom, uzvišenom delu. Mislim da je svaki put uslikam kad dođem ovde.

Dobro, da li da vam pravim sad malo zazubice, pa da počnem priču o najslađoj poslastici ovde? Da, da, većoj poslastici od pomenutih palačinki 😀 Moje oduševljenje Leonida wellness i spa centrom nema kraja. Dočeka vas šarmantna devojka, dobijete ključić od ormarića, bademantil, peškir, papuče. Uputite se ka bazenu, smestite se na jednoj od ležaljki, naručite nešto osvežavajuće i zaronite u dubine bazena.

Uz dnevnu kartu, imate uključeno i korišćenje finske saune, bio saune, turskog kupatila i parnog kupatila, bureta sa hladnom vodom, tepidarijuma.

Meni je čistoća spa centara najbitnija. To može da mi pojača utisak ili ga totalno uništi. Ovde apsolutno nemam zamerku, nijednu. Vlada je isprobao sve saune i kupatila, ja sam se izležavala na ležaljci i ispijala Pina Coladu i tako jedno 3 sata uživanja. Za sutradan smo odabrali i masaže, svako po svom afinitetu.

Mislim da sam zaspala kao jagnje, probudila se nasmejana i odmorna. La vita e bella! Još više me je radovala činjenica da me je tog dana očekivala skoro jednočasovna masaža. Diznilend, čoveče.

Masaža sa mango pilingom, preporučujem je prvenstveno ženama. Koža je tako glatka, nežna, da sam je ceo dan dodirivala 😀 Prvo vas očekuje utrljavanje pilinga koji malo grebucka. Kad se celo telo premaže, čeka vas tuširanje i onda masaža eteričnim uljima. Polako ulazim na teren beauty blogerki 😀 Vladina relaks masaža ga je prilično relaksirala. I njega zatičem sa osmehom na licu. Izgleda mu je relaksacija od mene bila potrebna 😀

Meni je prethodni vikend bio tako preko potreban, melem za dušu, da bih o tome mogla narednih 30 dana da blebećem. Savetujem vam da sebi dozvolite dozu uživanja baš u Etno selu Stanišići i da celu priču zaokružite sa posetom ovom wellness i spa centru. Razmazite sebe! Ne dajte da vas proguta i samelje brzina ludila koje nas okružuje. Usporite ritam, posvetite se sebi, unesite nešto novo u svoju kolotečinu.

Za više slika, posetite Instagram profil: https://www.instagram.com/danicas.small.world/ 

i Facebook stranicu: https://www.facebook.com/danicassmallworld/

Za proveru cena i rezervaciju, posetite http://www.etno-selo.com/

All photos by: Danica, Vlada

Camera used: Nikon D3000, HTC 10

* post je urađen u saradnji sa etno selom Stanišići

4 replies »

Leave a Reply